De schrijnende oorlogssituatie in Oekraïne raakt ook iedereen in Laarbeek. Het is geen ‘ver van mijn bed’ verhaal.

Ouderen Appèl -Hart voor Laarbeek roept het College van B en W, alle politieke partijen en inwoners in Laarbeek op om zo snel mogelijk mensen uit Oekraïne op te vangen en een veilige plek te geven in de Gemeente Laarbeek.

De veiligheidsregio’s in Nederland zijn op zoek naar 50.000 opvangplekken.

Vele van ons kunnen zich niet voorstellen wat een oorlog betekent. De beelden die we zien, spreken boekdelen over hoe een soevereine staat en haar volk in de ellende wordt gestort. En waar vele mensen een veilig heenkomen zoeken. Als Laarbeek kunnen en moeten we ook in aktie komen.

In veel leegstaande gebouwen kunnen we Oekraïners huisvesten. Het College van B en W moet hiervoor een plan maken om de opvang te realiseren.

Beste mensen het is een noodsituatie, dus moet er snel gehandeld worden.

Ouderen Appèl -Hart voor Laarbeek spreekt hierbij nogmaals de Laarbeekse politiek en inwoners aan om een vuist te maken voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen: “Ons Hart kan niet groot genoeg zijn.”

Wellicht zijn er ook Laarbeekers die Oekraïense vluchtelingen op kunnen en willen vangen. Dat zou heel mooi zijn. “Wie een mens redt, redt de hele mensheid”.

Bij deze wil ik na overleg met mijn vrouw een deel van onze woning beschikbaar stellen voor opvang van een passend aantal vluchtelingen. Ook is ons bekend dat een aantal bed en breakfast plekken beschikbaar zijn.

Laarbeek, laat je Hart spreken!